Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima u AP Vojvodini u 2024. godini

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je:

PRAVILNIK O DODELI SREDSTAVA ZA PODRŠKU MLADIMA U RURALNIM PODRUČJIMA U AP VOJVODINI U 2024. GODINI

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 1.500.000,00 dinara. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 500.000,00 dinara.

Konkurs je otvoren do 26.04.2024. godine.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 90 % od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu na konkurs za više investicija. U slučaju da podnosilac prijave podnese dve ili više prijava sve prijave tog podnosioca će biti odbijene.

Pravo na podsticaje ostvaruju fizička lica starija od 18 godina koja u momentu podnošenja zahteva ne smeju imati više od 40 godina, koji su prvi put upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva nakon 01.04.2023. godine i nisu ostvarivali pravo na podsticaje

Pravo na podsticaje ostvaruju podnosioci prijava koji imaju prebivalište u naseljenom mestu u kom se ne nalazi sedište grada (Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Pančevo, Vršac, Sremska Mitrovica, Kikinda i Sombor). Komletan tekst konkursa kao i ostale neophodne formulare, možete preuzeti na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo OVDE